Webshop belépésHírlevél feliratkozás

Caldene termékek - Nyeregvilág.hu Christ valódi bárányszőrös termékek - Nyeregvilág.hu
Cobra nyereg - Nyeregvilág.hu Daslö termékek - Nyeregvilág.hu
Devocoux nyergek - Nyeregvilág.hu Felix Bühler lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu
FinnTack termékek - Nyeregvilág.hu Horka lovas ruházat - Nyeregvilág.hu
Jaguar nyergek - Nyeregvilág.hu Kentaur lófelszerelés - Nyeregvilág.hu
Kieffer nyergek és lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu LamiCell lófelszerelés - Nyeregilág.hu
Lemetex nyergek - Nyeregvilág.hu Passier nyergek - Nyeregvilág.hu
Pessoa nyereg, lófelszerelés - Nyeregvilág.hu Prestige nyergek és lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu
Schockemöhle nyergek és lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu Micklem kantár - Nyeregvilág.hu
Steeds lovas termékek - Nyeregvilág.hu Stübben nyereg - Nyeregvilág.hu
Tattini lófelszerelés - Nyeregvilág.hu Kep Italia lovagló kobakok - Nyeregvilág.hu
Wintec nyereg - Nyeregvilág.hu

Nyeregvilág infó

Telefon: +36-30-378-1725
E-mail: info@nyeregvilag.hu
Bolt: 1076 Bp., Verseny utca 8.
Nyitva: h-p 14-18 óráig
Lovas webshop:
Információ
Fizetési feltételek
Szállítás

Jelenlegi olvasóink

Oldalainkat 120 vendég böngészi
Flex-on kengyel, a legújabb innováció a Nyeregvilágban!

flex-on kengyel - nyerevilag.huMondj búcsút a lovaglás okozta térd és boka fájdalomnak! Meghoztuk Nektek a legújabb fejlesztésű ütés és rezgés elnyelő, izület kímélő kengyelt, a Francia tervezésű és gyárátsú Flex-ont!

Néhány szó a terevzésről:

A lovas sport színvonala folyamatosan nő az évek előrehaladtával, fejlődnek a technológiák. Lovaink jó fizikai állapotban tarása kulcsfolntosságú kérdéssé vált a kutatásokban, fejlesztésekben a lovak hátának és lábának védelmének érdekében.

De mi a helyzet a lovasokkal? Csakúgy, mint a ló, a lovaglás során a lovas izomzata és csontváza is számos behatásnak van kitével. Ennek sajnálatos következményei a rendszeres lovas sérülések (boka és térd fájdalmak, izom húzódások, stb...) Emiatt tervezték meg a Flex-on kengyelt lónak és lovasnak egyaránt!

A Flex-on márka  magába foglalja a legújabb technikákat, kutatást, fejlesztést, a kommunikációt és a marketinget. Így kínálja jelenleg a piacon megtalálható egyik legjobb kengyelt és kiegészítőit lovaknak és lovasoknak egyaránt.

Franciaországban tervezték és gyártják, először ott került a piacra ez a speciálisan kifejleszetett kengyel. A lovas sport számára egyesíti design-t, a kényelmet és a teljesítményt. Az Alumínium kollekció megálmodása után, piacra dobtak egy “zöld”, természetbarát műanyag kollekciót (Green Composite) is. Flex-on kegyel teljesen összhangban van a jelenlegi piaci trendekkel,  és megfelel minden versenyzői ígénynek!

A kezdet:

A kengyel megszületése annak volt köszönhető leginkább, hogy Laurent Bordes találkozott feleségével Caroline-al, egy tapasztalt lovassal, akinek sajnos térd problémái voltak.

A kengyel 2011 májusának elején indult útjára a La Baule versenyen.

Laurent Bordes, a  Bordes vállalat igazgatója, a vasúti és űrhajózási szakember, és felesége Caroline, egy tapasztalt lovas, egyesítették tudásukat, tapasztalataikat a fejlesztés, tervezés során. Céljuk volt kifejleszteni egy olyan kengyelt, ami kiküszöböli a lovaglás közbeni, térdre és bokára ható rezgéseket, ütődéseket,  ezzel megszünteti a fájdalmakat, izületi sérüléseket, ami olyan sok lovasnak komoly problémát okoz.

Tapasztalataik szerint a lovastusázó illetve díjugrató lovasok meglehetősen konvencionálisak, ezért a pár elkezdett kialakítani egy forradalmi ütéscsillapító kengyelt, ami kényelmes, megbízható és szolid is. Néhány hónappal később, a Flex-on piacra dobta a terméket: a Flex-on kengyelt, ami mindamellett, hogy védi a lovasok egészségét, az egyetlent a piacon ami egyedileg konfigurálható, egyedi igények szerint kialakítható!

Azóta ez a professzionális termék megnyerte Gerco Schrödert, Clément Boulangert, Thomas Carlilet, Marie Hécart-t, Marie Demontet és Olivier Robert-et, lovastusa, illetve díjugrató bajnokokat, mint a Flex on kengyel nagyköveteit! Kis hazánkban elsőként Ifj. Lázár Zoltán, kiváló fiatal díjugrató lovasunk, lovagolhatott ebben a speciális kenyelben, és nagyon jó tapasztalatokról számolt be róla!

 

flex-on kengyel - nyeregvilag.huA Flex-on kengyelről:

A legmagasabb minőségben, Franciaországban gyártva szenvedéllyel és odafigyeléssel!

Teljes egészében a lovassport által ihletve, a lovassportra tervezve és alapozva (lovastusa, díjlovaglás, lovaspolo, díjugratás, távlovaglás, stb....)

 

 

Ez az innovatív kengyel, ami strapabíró, erős és könnyű a következőket nyújtja:

  • Ütéscsillapító rendszer, a támasztófelület alatt lévő ütés elnyelő elasztómer (speciálisan tömrített gumi) rugóknak köszönhetően elnyeli a lovaglás okozta rezgéseket, ütődéseket
  • Széles támasztófelület, "gripp" és "ultra-gripp" csúszásmentes rendszer, a kényelem és stabilitás végett
  • Ergonómikus formák a támasztó felületen, illetve a kengyelszíj bújtatónál, szintén a lovas kényelmét szolgálja és jobb kapcsolatot eredményez a lóval
  • Személyre szabható megjelenés, kialakítás (támasztófelület, elasztómer, színmegválasztása, stb.....)

flex-on kengyel gripp - nyeregvilag.huEzek a technológiák mind az Aluminium, mind a Green Composite Flex-on terméken megtalálhatóak!

A "Gripp", azaz a támaszasztó felület egy speciális műanyagból készül, POM ( polioximetilén) egy manapság a műszaki gyártásban igen elterjed anyag kiváló tulajdonságainak köszönhetően, nagyfokú keménység, kismértékű kopás, jó rugalmasság jellemzi

"Ultra-Grip" támasztófelület szintén POM-ből készült, öntött acél tüskékkel.

Ütéscsillapitás:

Az alumínium típusnál, a lovas választhat, hogy milyen kemény legyen az elasztómer rugó

Az elasztomer rugó optimalizálja a rezgéseket, ütéseket

Az elasztomer keménységét színkód határozza meg:

Világoskék „Soft”- ajánlott távlovagláshoz

Közepes kék „Medium” - ajánlott szabadidő, túrázás, díjlovaglás és junior ugráshoz

Sötétkék „Hard” - ajánlott díjugratáshoz és militaryhoz.

Nézd meg a kengyeleket a bemutatóermünkben, vagy rendeld meg a webáruházból ( Flex-on Green Composite kengyel, Flex-on Aluminium kengyel) !