Webshop belépésHírlevél feliratkozás

Caldene termékek - Nyeregvilág.hu Christ valódi bárányszőrös termékek - Nyeregvilág.hu
Cobra nyereg - Nyeregvilág.hu Daslö termékek - Nyeregvilág.hu
Devocoux nyergek - Nyeregvilág.hu Felix Bühler lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu
FinnTack termékek - Nyeregvilág.hu Horka lovas ruházat - Nyeregvilág.hu
Jaguar nyergek - Nyeregvilág.hu Kentaur lófelszerelés - Nyeregvilág.hu
Kieffer nyergek és lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu LamiCell lófelszerelés - Nyeregilág.hu
Lemetex nyergek - Nyeregvilág.hu Passier nyergek - Nyeregvilág.hu
Pessoa nyereg, lófelszerelés - Nyeregvilág.hu Prestige nyergek és lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu
Schockemöhle nyergek és lovas felszerelések - Nyeregvilág.hu Micklem kantár - Nyeregvilág.hu
Steeds lovas termékek - Nyeregvilág.hu Stübben nyereg - Nyeregvilág.hu
Tattini lófelszerelés - Nyeregvilág.hu Kep Italia lovagló kobakok - Nyeregvilág.hu
Wintec nyereg - Nyeregvilág.hu

Nyeregvilág infó

Telefon: +36-30-378-1725
E-mail: info@nyeregvilag.hu
Bolt: 1076 Bp., Verseny utca 8.
Nyitva: h-p 14-18 óráig
Lovas webshop:
Információ
Fizetési feltételek
Szállítás

Jelenlegi olvasóink

Oldalainkat 119 vendég böngészi
Vásárlói vélemény - Micklem kantár -nyeregvilag.hu

Egy kedves vásárlónk megtette nekünk, hogy a megvásárolt Micklem kantárjáról készített egy igen alapos és körültekintő véleményezést, amit most megosztunk veletek, hátha segít a döntésben, ha épp egy ilyen kantár megvásárlásán gondolkozol! :)

Íme a vélemény amit kaptunk: "A tapasztalataink nagyon is pozitívak. Amikor megérkezett, már felkészültem, hogy kell beállítani, és igazán nagy meglepetés ért. A videók alapján tudtam, minek hol kell lennie, hogy tökéletesen illeszkedjen, de elég bonyolultnak is találtam a műveletet ennek ellenére. Miután kihoztam lóra próbálni, akkor jött a sokk részemről, mert nekem nem igazán tetszett képekről a kantár, de csodálatosan illeszkedik, és tényleg teljesen szabadon hagyja a foghíjas részt, az azon lévő puha szöveteket, és az orr nyílást is. Ami még nagyon tetszik a kialakításában, hogy a fül kagyló puha hátsó részeit is szabadon hagyja. A lovunk eléggé telivérezett, mondani se kell, hogy egy telivérezett kanca gyakran hisztis, szenved, mint egy gyerek. Amióta ezt a kantárt használjuk, a fejrázás eltűnt, csak akkor csinálja, ha jobb kedve van a hűvös idő miatt, vagy pihent pár napot, de ez érthető is tőle.

Használata is egyszerű, egyedül a kis szíjak, amik a zablát rögzítik, tudnak kisebb kellemetlenséget okozni, ha zablát akar váltani az ember, de szerencsére két párat adtak hozzá, így ez is megoldható, ha egy lovas használ tréning és verseny zablát, mint mi. A zabla nélküli funkcióit karám hiányában sajnos nem tudtuk kihasználni, de a csatokat, amik a zabla karikába csatolhatóak hosszú hetekig használtuk. Nagyon ügyesen tanítja az erősebb kezű lovasokat, mint jómagam, a finomabb szárkezelésre, csikók lovaglása során is nagyon hasznos tud lenni. Extra érzékeny szájú lovak esetében is kiváló döntés a használata otthoni tréning alatt, bár sajnos versenyen tilos a használata. Mi az orrszíj alá tettük egy idő után egy kisebb darab szivacsot, mert a szíj enyhén felnyomta az orrát, véraláfutás szerű dudorok alakultak ki rajta, amik azóta elmúltak, mert elhagytuk a csatok használatát. Nagy kényelmet biztosít a ló számára a torokszíj elhagyása is. "Nagy öregektől" hallottam, hogy mielőtt megvesznek egy lovat, a kezüket ökölbe szorítva bepróbálják a ló alsó állkapcsa, a pofa rész alá. Így próbálják tesztelni, támaszkodás közben elfér-e a ló nyelőcsöve a két pofa rész alatt. Versenyeken gyakran pórul is jártunk, mert lazábbra hagytuk a kelleténél, hogy kényelmes legyen, de a bírók csak meghúzatták velünk annyira, hogy már-már fojtós volt. El a kis kellemetlenség is elkerülhető, mert a "torokszíj" egyáltalán nem ér a ló torkához."

Mégegyszer nagyon köszünkjük hogy megosztottad velünk tapasztalatidat! :)